Recept: worteltaart havermoutje uit de oven

Pôh… De winter laat zich de afgelopen week van zijn beste kant zien. We hebben flinke sneeuwbuien gehad en deze morgen heb ik alweer genoeg buurtjes de autoramen zien krabben. Tijdens deze koude dagen eet ik niets liever dan overheerlijke, hartverwarmende ontbijtjes. Dit keer heb ik een super simpel ontbijt voor je: een worteltaart havermoutje uit de oven! 

Groente in je ontbijt

Ik probeer iedere dag zoveel mogelijk aan mijn groente en fruit te komen. Een jaar geleden viel het me op dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel groente binnen kreeg, die 250 – 300 gram groente per dag is pittig moeilijk om tijdens het diner weg te werken (hoe lekker ik groente ook vind). Daarom probeer ik zoveel mogelijk groente te verwerken in mijn andere maaltijden op een dag. In de morgen zorg ik voor groente in mijn ontbijt, bijvoorbeeld geraspt courgette door mijn havermout met cacao. Proef je niets van, maar je komt toch aan je dosis groenvoer. Ook in dit recept zit weer wat groente verwerkt, namelijk wortel. En banaan. En dadels. Warm uit de oven. Fiksen die handel! O, het is ook nog eens súper simpel te maken, lucky you als je geen ochtendmens bent.

Wat je nodig hebt

Voor 1 persoon

 • 50 gram (biologische) wortel;
 • 30 gram (dus 3 flinke eetlepels) havermout;
 • 125 ml amandelmelk;
 • 3 dadels in stukjes gesneden of een handje rozijnen;
 • halve banaan;
 • Kaneel en speculaaskruiden.

Benodigdheden

 • Ovenschaaltje.

Ready, set, bake!

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Was de wortel en rasp het tot ultra dunne sliertjes.
 3.  Prak de halve banaan in een ovenschaaltje tot een papje.
 4. Voeg de amandelmelk, havermout, wortel en dadels toe aan het bananenpapje.
 5. Voeg naar eigen smaak nog een beetje kanaal en speculaaskruiden toe.
 6. Verwarm het worteltaart ontbijtje in 25 min in de oven (en doe ondertussen je make-up, lees een boek, ga 25 minuten douchen …)

En? Hoe smaakt het? Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt, laat het me weten! Mijn inspiratiebron komt uit het receptenboek van ‘Uit Pauline’s Keuken’ waar ze ook overheerlijke havermout ontbijtjes uit de oven tovert. Ik ben fan!

 

Geef een reactie