Recept: Havermoutpap met courgette en cacao

“Aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) groente per dag: 250 gram (minimaal).” Hemel, toen ik dit laatst weer ‘voor het eerst’ las moest ik toch wel eventjes achter mijn oren krabben. Kom ik eigenlijk wel iedere dag aan deze minimale hoeveelheid? 

Meer groente in je voedingspatroon

Wat me opvalt is dat veel mensen (waaronder voorheen ikzelf) vaak onze dagelijks portie groente alleen bij het diner eten. Te bedenken dat je dan in één keer een halve pond wortels naar binnen moet stouwen wordt niemand gelukkig van… De gouden en meest simpele tip is dan ook: verwerk je groente in je maaltijden en snacks. Natuurlijk kan je bij je lunch lekkere snoeptomaatjes wegsnaaien of snack-komkommers, maar ook dat gaat wellicht een keer vervelen. Daarom heb ik hier voor jou alvast een inspiratie receptje die je mee kan nemen in je eerst volgende ontbijt-sessie, namelijk: havermoutpap met courgette en cacao.

Bijzonder ontbijtje

Minstens 3 keer in de week komt havermoutpap wel in mijn ontbijtroutine voor. Met havermoutpap kan je zo ontzettend veel variëren! Dat bracht me dan ook op het idee om de Amerikaanse hype ‘zoats‘ uit te proberen, courgette met havermout dus. Klinkt misschien ranzig in je oren? Ik kan je vertellen, je havermout gaat er alleen maar beter door smaken, namelijk éxtra romig. En niet geheel onbelangrijk, de courgette proef je niet eens! Een echte verstopte groente dus.

Ingrediënten:
  • Ongeveer 100 gram courgette (ja echt!)
  • 4 eetlepels havermout
  • 200 ml (amandel) melk
  • Flinke theelepel honing
  • Één eetlepel cacao
  • Klein handje dadels in stukken gesneden of een half appeltje in stukken gesneden
Handig om erbij te hebben:
  • Een ontbijtkom
  • Een pannetje
  • Een rasp
  • Een mesje
Hoe je het in elkaar gaat bouwen:
  1. Rasp de courgette aan de meest dunne snijkant voor extra dunne sliertjes.
  2. Giet de melk in het pannetje en voeg de geraspt courgette samen met de havermout erbij in.
  3. Laat het geheel een paar minuten koken tot het één geheel wordt.
  4. Zet het vuur uit en voeg de cacao en honing aan de havermoutpap toe.
  5. Leg de dadels of stukjes appel in de ontbijtkom en giet de warme pap over het fruit heen.

En that’s it. Simpel, gezond én lekker! Durf jij het recept te maken?

 

 

Geef een reactie